Tærte med skinke, kartofler og løg

I dag stod den på oprydning i skabe og køleskab for at finde på noget og valget faldt på en gang tærte. De manglende ingredienser blev indkøbt på turen til Ballerup Centeret sammen med ungerne som skulle til fastelavns gøgl der nede.

En pakke Amo grov tærte dej blev forbagt efter anvisningerne på pakken.
5 kartofler blev skrællet og skåret i små tern sammen med et stor løg. Disse blev kogt i 12 minutter i letsaltet vand sammen med et par laurbærblade og en tsk. rosmarin.
De afdryppede kartofler og løg blev hældt over i den forbagte tærte og blandet med skinke i strimler og en 125 g. mozzarella i tern. Over det blev der hældt en blanding af 3 æg, 2 æggeblommer og 2,5 dl. mælk blandet med lidt salt, peber og muskatnød.
Tærten pyntet med nogle skiveskåret cherry tomater og bagt i ovnen i 25 min. ved 200 grader og varmluft. Tærten dækkes evt. med sølvpapir de sidste 10 min. for at den ikks skal blive for mørk i skorpen.
Et hit hele bordet rundt 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.