Peters fløjelsbløde kugler

Ingredienser
200 gr. hvid chokolade
75 gr. mørk chokolade
200 g. mørk overtrækschokolade
1 dl. piskefløde
10 gr. glucose sirup
½ spsk lakridspulver fra Bülow

Fremgangsmåde
Piskefløde, sirup og lakridspulver kommes i en gryde og varmes op til det koger.
Det hældes over den hakkede hvide og mørke chokolade og blandes til en ensartet masse.
Skålen stilles i køleskab til det er medgørligt.
Chokolademassen trilles til små mundrette kugler kugler og lægges i et fad.
Kuglerne kommes i fryseren i 10 min.
Imens smeltes 200 gr. overtræks chokolade over vandbad.
Kuglerne dyppes i den smeltede chokolade og kan evt. trilles i en blanding af 1 dl sukker og 1 spsk lakridspulver, men det er ikke nødvendigt.
De færdige kugler opbevares i køleskab og tages ud ca. 10 min før servering.

Iflg. Peter er det er en god ide, at lave dobbelt portion, da de er stærkt vanedannende og han mener STÆRKT vanedannende!

Kilde: Peter Dyhr (X-LP’er) / grillklubben.dk

En tanke om “Peters fløjelsbløde kugler”

Skriv et svar
  1. Ved at undlade sukker på ydersiden, får man mere glatte kugler, der giver en mere behagelig fornemmelse i munden…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.