Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/2mass.dk/madorglet.dk/wp/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167
Kylling med bruns sovs og surt og æblekage uden grød! – Madorglet

Kylling med bruns sovs og surt og æblekage uden grød!

Her til aften har jeg været på besøg i Casa Cookie og få dejlig mormor mad, dog med et tvist. Helt præcis hvordan og hvor meget der blev brugt til de forskellige ting, det må Cookie evt. smide en opskrift om en dag. Jeg kan kun fortælle detaljeret om desserten som jeg hjalp lidt med.

Hovedretten var nogle kyllingeoverlår stegt i oven. Der til var der selvfølgelig hvide kartofler og tyk dejlig brun sovs til. Tvistet kom i agurkesalaten, der selvfølgelig også var til, den var lavet med et godt skvat tomat balsamico. Den hældte lidt til den sure side, men der var dog en umiskendelig tomat smag alligevel. Havde nok selv lavet den lidt sødere, men smagen fejlede bestemt ikke noget og det var bare mig der var pivet pga. en giga blist på underlæben :S

Desserten var en gammeldags æblekage, igen med et tvist. Det var vist nok noget med man lavde den sådan nogle steder i Jylland, men lad nu det ligge, nyt for mig var det i hvertfald.
En lille pose makroner blev knust, groft. Vil tro der var 400 g. i posen, men hæftede mig ikke lige ved det.
6 æbler blev skrællet og de 3 af dem blev revet ned i en skål.
Ovenpå det blev der lagt et lag af knuste makroner hvorefter det blev dækket af endnu et lag knuste makroner, og endnu et lag æble.
Der blev sluttet af med et godt låg af flødeskum fra ca. 5 dl. piskefløde vil jeg tro.
Smagen var frisk og lige i øjet. Man kan evt. justere med lidt sukker over æblerne hvis man har fået fat i nogle meget sure. Et tip kunne være at vende det revne æble med lidt citron eller lime saft for at bibeholde æblets farve, men det hele bliver alligevel rørt sammen når man tager det op på sin tallerken.
Thumbs up 😀

 

7 tanker om “Kylling med bruns sovs og surt og æblekage uden grød!

Skriv et svar
 1. Den slags æblekage har jeg fået flere gange, og den er helt bestemt mere frisk end den almindelige slags 😉

  1. Madorglet|

   Heldige dyr 😀 Den er min nye yndlings måde at lave æblekage på 😀

 2. Maria Nordtun|

  Det var jo det jeg sagde – vikingen vidste med garanti hvad det var vi spiste 🙂 Og godt smagte det i hvert fald – det hele!

  1. Madorglet|

   Det Maria sagde… 😀

  2. :-* Selvfølgelig vidste jeg da det 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.