Saltmandler med røget salt

I dag skulle der laves lidt salt mandler til bio turen i aften, og søgte rundt omkring på nettet, og alle opskrifter på dem var stort set de samme. Nogle var med smør, nogle var uden, og i min verden så bør der ikke smør til. Og ja, sagde vitterlig nej til smør, det ligner ikke mig 😛
Det alm. salt er i min udgave udskiftet med røget salt fra Meldon, det giver en lidt mere interessant smag. Og ellers er opskriften et misk mask af de forskellige opskrifter på nettet.

Ingredienser
2 spsk. Maldon røget salt
2 dl. vand
200 g mandler med skal

Tilberedning
Bring salt, vand og mandler i kog i en gryde.
Lad vandet koge helt væk.
Hæld mandlerne op på en bageplade med bagepapir på og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30 min., så mandlerne bliver tørre.
Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af.
Kan opbevares længe i en lufttæt beholder men lur mig om de ikke bliver spist hurtig 🙂

2 tanker om “Saltmandler med røget salt

Skriv et svar
  1. Lyder som god søndags snack efter en god lørdag med meget vin. Den skal prøves……selvom den lyder fedtfattig 🙂

  2. Madorglet|

    Kan bestemt anbefales 🙂
    Har også eksperimenteret med at tilsætte et par tsk. god røget paprika, og det virker også helt fint. Dog kan mandlerne blive en anelse stærke alt afhængig af hvilken type paprika man bruger 🙂

Skriv et svar