Argentinsk buffet og snigpremiere på Superclasico

I går lørdag bød på en tur til Hvalsø for at deltage i to af de tre film på lørdagens program fra Filmfestivallen i Hvalsø. Aftenen startede med en introduktion af Steen Rasmussen om aftenens film, en sjov og interessant kortfilm der hed TOMAT-princippet. Det var Søren Balles afgangs film fra den danske filmskole 2009. Den har tidligere været vist på DR2, men de fleste i salen havde ikke set den før. Ganske udemærket lille finurlig inteligent kommedie om personlig udvikling og det cirkus mange er fanget i på jobcentres kurser rundt omkring i landet.

Efter kortfilmen var der asti, sodavand, rød- og hvidvin i massevis sponsoreret af Spar Nord inden maden og til maden. Aftens buffet var argentinsk, inspireret af filmen og den var lavet en en lokal kok Mikkel Hellgren mener jeg han hed. Godt skruet sammen var den. Der var noget Ceviche med lidt chili til, økologisk oksefilet i skiver på spid, en kold olie/persille/hvidløgs sauce til kødet (kan ikke lige huske hvad den hed), grillede cherry tomater/gule pebre/artiskokker på spid, brie, emmentaler, druer, kartoffelæggekage med en lækker pølse oven på, en lækker chili con carne lavet med oksefilet, en bestemt røget chili og chokolade og lyst og mørkt brød. Mums siger jeg bare, lækker mad/drikke og gode film, what not to like 🙂

Alt smagte skide godt og passede godt til filmen vi skulle se bagefter. Det var Ole Christian Madsens nye film, Superclasico, som er hans første spillefilm siden Flammen & Citronen. Og hvilken film. Skøn, varm, humoristisk og underfundig, dejlig film. Håber den bliver lige så vel modtaget af det danske biografpublikum som den gjorde af hele salen i Hvalsø. Anders W. Berthelsen, Paprika Steen og Jamie Morton spillede rigtig godt, og den argentinske skuespiller Sebastián Estevanez gjorde det bestemt også godt som irreterende argentinsk fodboldspiller-loverboy. Filmen er bestemt værd at komme ind og se, så se den lige så snart den får premiere 😉

3 tanker om “Argentinsk buffet og snigpremiere på Superclasico

Skriv et svar
 1. Mange tak for den fine anmeldelse af Superclásico.

  Som Tango DJ og tangolærer her i Danmark og Europa ser jeg frem til at se en dansk filmproduktion der handler om livet, kærlighed, fodbold, Buenos Aires og sikkert også om tango.

  Mange hilsener
  Bärbel Rücker | Tanzbar

 2. Madorglet|

  Tak!
  Og jo, der er en smule tango i. Dog i form af et kakkelak par, og når ja, så også lige en af de skønne personer som hovedepersonen møder, hun roder sig også ud i noget der for mig lignede lidt tango. Så lidt er der 🙂

 3. Det bliver spændende at se, hvor godt kakerlak parret er til at danse tango. 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.