Tomatsauce – den udvidede version

Inspireret af min gode veninde Englen opfandt jeg denne multi-tomatsauce, som både kan bruges som pizzasauce, varm tomatsuppe og gazpacho.

Ingredienser:
1 kg stilktomater – man kan også bruge alm. tomater, men dem her smager bare mere af sol
1 håndfuld soltørret tomat i olie
3 store snackpebre
2 løg
3 fed hvidløg
halvdelen af bladene fra en plante basilikum
3 spsk balsamico
1 sjat olivenolie for at runde smagen af

Fremgangsmåde:
På alle ingredienser fjernes ting, man ikke normalt ville bruge i madlavningen; blomsten fra tomaterne, kerner fra snackpebre og skal fra løg og hvidløg.
Det hele skæres i stykker og ALT hældes så i en foodprocessor/stor blender. Det er ikke strengt nødvendigt at skære noget i stykker inden man hælder det i foodprocessoren, men det hjælper til, at få en ensartet konsistens på saucen/suppen.
Nu blendes der til man kan lide konsistensen. Sådan en som mig foretrækker, at saucen er lidt “grov” og rustik i det, mens andre foretrækker fløjlsblød ensartethed. Det er helt op til den enkelte.
Når der er blendet til hjertets tilfredshed, står man over for nogle variationsmuligheder.

Variantion 1:
Server suppen som den er, iskold på en hed sommerdag.

Variation 2:
Hæld suppen i en gryde, tilsæt en bouillonterning og et stort glas rødvin, og lad det simre i en halv times tid. Lidt godt brød til og så er der serveret.
Denne variation kan igen varieres i det uendelige og bruges som tomat-base til alle mulige tomat-relaterede retter. Mine favoritter er kødboller i tomat, lasagne eller bare tilsat noget kogt kylling, der er flået i store rustikke stykker.

Variation 3:
Hæld saucen i en gryde. Varm op, kog ind til 2/3 og køl af = Pizzasaucen er klar til brug/køleskab/fryseren.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.