Youghurt

Maveproblemer = skånekost :S hvilket jo på ingen måde er spændende at skrive om. Det blev faktisk kun til en skål pære/banan youghurt til aften. Og det er der jo ikke meget madlavning i, så derfor får i her en opskrift fra Camilla Plums programserie på DR2 i stedet.

Ingredienser

1 l. sødmælk
1 dl. yoghurt fra et mindre økologisk mejeri. – og det er vigtigt at den er frisk
evt. 0,5-1 dl. fløde

Fremgangsmåde
Kog mælken ind ved svag varme, til det er reduceret med en tredjedel.
Den får en skorpe af mælkeskind, som man kan skumme af, eller røre ind i yoghurten som man vil. Køl mælken ned til ca. 40 grader, under 45 grader giver mild yoghurt, over 45 grader en mere syrlig.
Prøv første gang med et termometer, men man lærer hurtigt at vurdere, hvor varm den skal være. Rør fløde og yoghurt i og kom det i en stor beholder af plastic eller stål. Pak ind i flere hold håndklæder og stil det så lunt som muligt. Fyrrum, ved en ovn, eller måske ind i ovnen bare med lampen tændt.
Efter ca. 6 timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere. Køl den ned og nyd det. Når man koger mælken ind giver det en mere fast yoghurt, fantastisk med honning på til morgenmad.
Til suppe bruger man den som den er, til tzatiki skal den drænes yderligere.
Yoghurten er meget mild, men bliver mere syrlig når den står. Efter 5-6 dage er den så syrlig som købeyoghurt.

Man kan selvfølgelig også lave den i små glas eller mindre beholdere til at servere den direkte fra. Gem et glas til at bruge som starter til en ny portion, men ikke mere end to-tre dage.

Kilde: DR2

4 tanker om “Youghurt

Skriv et svar
 1. Hvis man ikke gide lave yoghurt hver 3. dag kan man godt fryse en lille portion i isterningbakken. Og så smide 4-6 stykker i næste portion. Kulturen tager ikke skade.

  Så udsendelsen og det første min kæreste spurgte om – ja så skal du vel også have en hø kassse 🙂 Tror jeg har for meget udstyr……..men du har jo et fyrrum 🙂

 2. Madorglet|

  Man kan aldrig få for meget udstyr, bum! 😀
  Og skal vi også have anskaffet mig udstyr til at tilberede mad i vandbad og vakum når der kommer lidt flere penge på kistebunden 🙂 Er sikker på min kæreste også vil synes det er fjollet, men tror hun ændrer mening når først hun har fået mad lavet på udstyret 🙂

  Og tak for tippet! vil fryse lidt ned når jeg forsøger mig med at lave en portion i løbet af de næste par uger 🙂

 3. Ja de vil godt spise men kommer atid men en kommentar til udstyret.

  Jeg brokkede mig da ikke da hun ville have en ny støvsuger 🙂

  PS – det lykkedes med billed 🙂

  1. Madorglet|

   Præcis! 😀
   Og ja sgu da, det ser jo bedre ud end det kedelige standard billede 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.