Forloren and med surt

Forlorne ting findes der rigeligt af, og mange opskrifter der på, men forloren and synes jeg gentagende gange at være stødt på, dog lavet med svin. Cookie og jeg besluttede os for at lave en gang forloren and lavet med kylling. Om det så rent faktisk er en forloren ret, det vil jeg være op til læseren (og den der gider Google hvad der gør en ret er forloren). Resultatet blev ganske udemærket hvis jeg skal sige det selv 😀

Til 4 pers.

Ingredienser
1200 g. hel kylling
2 velsmagende æbler i små stykker
1 barnenæve fuld af svesker
2 dl. vand (+ 2 dl. under vejs til at hælde i bradepanden)
2 dl. rødvin (+ lidt til at smage sovsen til med)
2 hønseterninger (kan med fordel udskiftes med ande bouillon med den var ikke til at få da vi skulle bruge det)
Salt
Peber
4 spsk. mel til opbagt sovs
3 spsk. smør
2-3 dl. mælk lige ledes til sovsen

Fremgangsmåde
Ovnen tændes på 225 grader varmluft.
Kyllingen tømmes for eventuelle indmadsrester og drysses med salt og peber indvendigt og udvendigt.
Æblerne skrælles og skæres i små stykker der blandes med svesker og stoppes ind i kyllingen.
Evt. rester lægges i det fad den skal steges i sammen med vand. rødvin og 1 hønseterning.
Kyllingen ryger i ovnen i lidt over en time eller indtil det er klar saft der kommer ud når man stikker i den med en kødnål.
To gange under stegningen tages kyllingen ud og overhældes med væsken fra fadet. Man kan evt. fjerne sveskerne hvis de begynder at lugte brændt.

Kyllingen tages ud og væde hældes igennem en si så det kommer ned i gryden med en klargjort smørbolle.
Æblerne moses igennem sigten så al smag kommer ud.
Der varmes op og piskes igennem og mælk tilsættes undervejs sammen med en hønseterning og der smages til med salt og peber.

Serveres med brune kartofler og godt med surt til.

Skriv et svar