Roastbeef fra grill med ovnstegte boullionkartofler og Dijon/estragon sovs

Sidste omgang grillmad i denne omgang så det skulle fejres med roastbeef, pølser, pølsebrød, ovnkartofler, lækker sovs og salat.
Roastbeefen blev grillet med indirekte metoden i Weberen mens ovnkartoflerne var i den almindelige ovn. Kartoflerne var skåret i tynde skiver og vendt med olie, ramsløg, rosmarin, salt, peber, boullion og vand. Det fik en tur i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
Da roastbeefen var næsten færdig kom pølserne på så det hele var færdig stort set samtidig.
Sovsen stod Roger for og hvad der var i den er vist en hemlighed, men Dijon sennep, estragon, boullion, løg og fløde (det var så creme fraiche der var i) var der bestemt i.

Edit:
Som Roggan skriver i sin kommentar:

Afskal og hak et par løg og svits dem sammen med ca. 2-3 store spsk. Dijonsennep. Hæld boullion (okse, kylling eller grøntsags) ved, ca 1 l. og lad det småsimre et øjeblik.
Tag en god håndfuld tørret estragon, som du smuldre imellem dine hænder ned i gryden.

Balancen i mellem estragon og Dijon er meget personlig men jeg synes den skal have karakter fra begge.
Pisk sovsen godt og monter den efterfølgende med en god gang creme fraiche.
Lad sovsen simre lidt indtil den tykner noget mere.
Smag til med salt og peber og server.

Til desset fik vi rabarberpie med græsk youghurt rørt med vaniljesukker. Dejligt lækkert selv om jeg ikke spiste af rabarberdelen men kun af mit hjørne med blandede bær.

2 tanker om “Roastbeef fra grill med ovnstegte boullionkartofler og Dijon/estragon sovs

Skriv et svar
  1. Såsen göres ungefär som följer:
    Skala,hacka och fräs löken ihop med ca 2-3 kraftiga msk dijonsenap. Häll på buljong, ca 1 l. låt det sjuda en stund.Ta en hyfsade näve torkad dragon, som du fnasar ner i kastrullen genom att använda händerna som kvarnstenar.
    Balansen mellan dragon och dijon är väldigt personlig men jag tycker den ska ha karaktär av båda.
    Red av såsen och montera sedan med cremefraiche. Låt sjuda en stund så det tjocknar lite till. Smaka av och servera. Glöm inte s och p.
    Jag hoppas detta kan vara till någon hjälp 🙂 Roggan

    1. Madorglet|

      Tack så mycket 🙂
      Jag skal forsöka översätta det til dansk och sätta det up i posten 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.