Kold buffet med en varm ret til 100-150 personer for 5000 kr. ???

Er det overhovedet muligt???

Står for at skulle lave en slags kold buffet, måske med en enkelt varm ret som sagtens kunne være en stor skudefuld lækker chili con carn med oksefilet som skulle så serveres i små glas med en klat creme fraiche.

Mit spørgsmål til jer der ude er, vil det overhovedet være realistisk at kunne lave noget fornuftigt til 100-150 personer for i alt 5000 kr.???
Omkring 33-50 kr. pr. person bude jo være nok hvis man kun ser på maden, men ved der også ville skulle købes noget engangs service i plastik formentlig.

En anden udfordring er, at der kun er en lille anretter/the køkken, så alt skal kunne laves hjemmefra og transporteres i kølekasser.
Er der nogen der ude der har erfaring med madlavning i den størrelsesorden og kan komme med lidt guldkorn evt.?

Evt. nogle ideer til retter?

Har lige pt. kun den med chili con carne oppe og vende og så noget med lidt oksefilet på pinde overhældt med en olie/persille/hvidløgs dressing.

5 tanker om “Kold buffet med en varm ret til 100-150 personer for 5000 kr. ???

Skriv et svar
 1. Du kan sagtens lave god mad for de penge. Masser af brød, masser af grøntsagsretter. Billige udskæringer af kød. Masser af knofedt.

  Tommelfingerreglen er 600-800 gram per person til fester. Så ved fx 700 gram må maden koste: 150 personer * 0,7Kg = 105 kg mad => 48 kr/kg i gennemsnit ved 5000 kr.

  Regner du så med 200 gram kød per person og 500 gram “grønt” (grøntsager, brød, kager) og en gennemsnitlig kg pris på grønt på ca. 20 kr så er det 105/(500/700) = 75 kg grønt af 20 kroner per kg.

  Dvs 1500 kr til grønt.

  Så har du 3500 kr tilovers til 30 kg kød. Dvs. dit kød må højst koste 116 kroner per kg.

  Lav så meget koldt som muligt. Det er nemmest at opbevare. Afhængigt af det komfur du har til rådighed så regn med 2-3 bradepander med varmt + hvad du kan have i gryder. Ærte og løgsuppe er godt til det.

  Dit største problem bliver nok at flytte rundt med 105 kg mad uden at det løber over :-S

  1. Madorglet|

   Tak Max! Det var lige præcis sådanne beregninger jeg tænkte på. Er vandt til at lave mad for selskaber på op til 50 med succes både hvad angår sammensætning af menu og mængder, men tænkte at til receptionsbufffet med så mange mennesker, så var der noget noget andet man også lige skulle tænke på.

   Tror egentlig også at logistik bliver det største problem. Men det må jeg lige finde en løsning på. Det er heldigvis først i juli, så der er tid nok endnu 🙂

 2. Madorglet|

  Nu er det så blevet til at de gerne vil have pølse bord. Det gør det hele lidt nemmere 😀
  Så skal der “bare” findes en masse spændende pølser, godt brød, ost osv.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.