Crème brûlée ala Madorglet

Jeg har efterhånden prøvet at lave indtil flere udgaver af den klassiske dessert Crème brûlée og nogen gange går det godt og andre gange ender jeg med sød æggekage. Oftest er det for varm ovn der driller og andre gange bliver væsken for tynd grundet for megen mælk eller vand i de frugter jeg smider ned i væsken. Alle mulige og umulige opskrifter er afprøvet før jeg forleden endelig kom frem til den udgave af flere forskellige opskrifter som jeg nu synes giver det bedste resultat, så derfor vil jeg tillade mig at kalde denne opskrift for min egen.

Opskriften giver nok dessert til to hjerteforme som den på billedet og fire lidt mindre hvide almindelige runde forme med ca. 2 cm Crème brûlée i hver.

Ingredienser
4 past. æggeblommer
2½ dl. piskefløde, gerne økologisk
½ dl. sødmælk, gerne økologisk
90 g. sukker, gerne økologisk
½ vaniliestang, gerne økologisk

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 125 grader varmluft og sæt en plade midt i ovnen.
Kornene skrabes ud af vaniliestangen og blandes med lidt af sukkeret.
I en lille gryde hældes alle ingredienser undtagen æggeblommerne og der varmes langsomt op.
Lad bare den tomme vaniliestang varme med.
Det må under ingen omstændigheder koge. Lad evt. gryden stå ved 2-3 og rør i den konstant indtil sukkeret ikke længere knaser.
Temperaturen må endelig ikke nærme sig 70 grader, så vil du ende med en sød gang røræg.
Tag gryden af varmen og tjek at temperaturen ikke er for høj, og hæld derefter  æggeblommerne i og rør indtil alt er godt blandet.
Væsken hældes igennem en lille si og over i de små forme.
Formene placeres i et fad med ca. 2 cm. varmt vand i og fadet sættes i ovnen i 35-40 min.
De er færdige når skælver når man skubber til dem og de må helst ikke være lysebrune på toppen.
Så sættes de nogle timer, mindst 2, i køleskabet, utildækket.
Ved servering drysses med en tyndt lag rørsukker og sukkeret karameliseres via en lille flammekaster eller man kan sætte skålene i et fad med lidt vand og en masse isterninger og sætte dem under grillen i ovnen for fuld skrue. Men pas på de ikke får for meget. Tricket er de skal være kolde neden under karamellen.

Forslag til alternative udgaver
Du kan evt. lade en håndfuld rensede og hakkede jordbær blive varmet igennem i væsken for at få en lækker jordbær Crème brûlée.
Eller du kan tilsætte og indpiske 1 spsk. usødet kakaopulver pr. person for at få en lækker choko Crème brûlée.
Eller måske lade en stang  kanel varme med, eller et par breve Chai-the. Mulighederne er mange og det er bare at komme i gang med at prøve nye spændende variationer.
Bare husk at få siet diverse fremmedlegmer fra inden væsken bliver hældt i skålene og de bliver bagt.

God fornøjelse…

This entry was posted in Desserter and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Crème brûlée ala Madorglet

  1. Pingback: Crème brûlée ala Madorglet | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Én af mine yndlinsgdesserter. Kan det passe, du har glemt at skrive, hvornår æggeblommerne skal tilsættes?

    Alt godt,

    Kasper

    • Madorglet says:

      Doh, du har da helt ret. Sikke en svipser :O
      Putter det ind i opskriften med det samme :)

      Takker :)

      /Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *