Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/2mass.dk/madorglet.dk/wp/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167
Svine god mad hos Nose2tail i Kødbyen? – Madorglet

Svine god mad hos Nose2tail i Kødbyen?

Fredag d. 16/9 stod den på firmafest og der var valget faldet på restauranten Nose2tail, der ligger næsten lige ved siden af hvor vi arbejder. Stedets priser er også ganske spiselige, ligesom maden. Good value for money.
Vi havde læst lidt om stedet inden og vi så alle frem til de billige Fernet Branca shots (de koster blot 10 kr.) og den lettere mystiske forret/snack, flæskesvær med mayonaise :O

Vel ankommet til stedet gik vi straks ned i kælderen. Mit bud er det har været noget gammelt slagteri halløj. Der var i hvertfald hvide klinker over alt, dårlig akustik og et gulv der så ud til at være nemt at spule rent hvis det pludselig skulle komme til at sprøjte med blod. Men med levende lys på væggene, glade tjenere, og en duft af lækker mad, så virkede stedet ganske hyggeligt.
Det første der møder en er en fin bar/modtagelsesdisk, hvor der står en ganske fin samling af danske snapse af forskellig slags, og så selvfølgelig lige en kæmpe flaske Fernet Branca på væggen lige bag ved. God stil.

Stedet drives efter samme princip som Hugh Fearnley-Whittingstalls sted, River Cottage i Axminster, Sydvestengland og det går ud på at de kun bruger bæredygtige dyr og de bruger hele dyret. Ganske fint koncept må man sige. Det gør så der ikke er ret meget at vælge imellem til hovedret. Der er blot muligheden for at vælge imellem dyret eller fisken. Godt hvis man som jeg oftest har svært ved at skulle vælge imellem alle de lækre ting på menukortet.

Vores valg faldt på det store bræt med lidt pølser fra danske slagtere, oste fra danske gårde og mejerier og forskellige hjemmelavede specialiteter og så en portion flæskesvær med mayonaise. Dertil bestilte vi en gang mørkt og en gang lyst brød til der var ganske lækkert.
Brættet dækkede over en smule blåskimmel ost, lidt vellagret blød cremet ost, en lille trkant af noget der mindende om en dansk peccorino, lidt vesterhavs ost (vasket i vesterhavet) , en klat pisket smør, en klat dijon sennep, lidt sure agurker, 2-3 tynde skiver Skagen skinke, 3-4 chili ølpølser, nogle skiver paprika pølse, en god klat kyllinge rillette og så et glas med kyllingelevermousse med portvinssky. Der står den er god og dele, og det er den bestemt også. Men man skal nok ikke være 5 om den som vi var. Der er tilpas til 2 personer, måske 3 der ikke er så sultene.
Flæskesværene skuffede mig lidt. Havde regnet med det var nogle klassiske slagtersvær, men de lignede til forveksling nogen der er hevet op af en Kims pose. Men de havde dog et hjemmelavet look og feel over dem, så det skal nok passe de var hjemmelavede. Dertil blev der serveret en skål med en grøn mayonaise. Mit bud er at det var en lille bitte smule persille der var rørt ud i. Lige umiddelbart lyder det som en klam klam blanding, men sært nok, så virkede det med fedt med fedt på. Men vi var glade for vi kun havde bestilt en portion.
Alle tingene på brættet smagte himmelsk. Faktisk også kyllingelevermoussen som jeg måtte smage da den blev rost til skyerne af mine kollegaer. Smagen var god, hvis man altså kan lide lever smag.

Aftens ene hovedret var svinenakke, letsprængt, med en smørstegt porre, lidt let grøn krydderurte sauce, en lille håndfuld gnocci og en bunke smørristede trompethatte lagt oven på. Grisen kom denne aften fra Grambogård og den smagte super godt. Dog lidt for salt efter min smag, men kvaliteten af maden fejlede ikke noget. Dvs. ud over at jeg synes sauce ikke rigtig smagte af så meget. Grisen smagte godt igennem, hvilket bestemt ikke var dårligt, men havde ønsket mig lidt mere smag i saucen. Alt i alt en ganske lækker ret hvis man lige ser bort fra saucen.
Samme sauce blev brugt til aftenens anden hovedret, laks med skovsyre og gnocci. Den ret fik jeg ikke smagt på, men i følge ham der fik den var den utrolig lækker.

Dessertkortet fik vi slet ikke kigget på eller smagt på for den sags skyld, så det må jeg have til gode til næste gang jeg skal forbi og spise der.

Aftenens drikkevarer var et par flasker rødvin og en enkelt øl fra bryggeriet Skands. Den hed tæppefald og er vist oprindeligt lavet til et teater. Men godt smagte den. Den første rødvin, som jeg ikke lige hæftede mig ved da jeg ikke fik noget af den, lød på et par stykker af de andre til at være lidt for let benet og ikke helt de 400 kr. værd. Det var straks bedre med den anden vin de fik, men jeg holdt mig stadig til min øl. Dertil fik vi et par gange en stribe Fernet Branca shots, hvilket lige umiddelbart virker lidt sært, men på mærkværdigvis passede det nu meget godt til den fede velsmagende mad.

Betjeningen var der ikke noget at udsætte på selvom vores tjener måtte kæmpe forgæves for at servere det vi gerne ville have. Der var for mange ting på drikkekortet der var udsolgt, og selvom det var en fredag aften, så bør noget sådan ikke ske synes jeg.
Sammenlagt med det høje støjniveau, glaspest på glassene, den dårlige akustik, det lidt for salte kød, så kan jeg ikke give top karakter til stedet. Men lige ved og næsten er jo også ganske godt gået.

Alt i alt 7 ud af 10 glade maver her fra. Skal helt bestemt forbi der inde igen og er næsten sikker på jeg springer på svinet igen og ser allerede frem til hvad der mon er på dessertkortet og menuen næste gang.

Nose2tail Madbodega holder til på adressen Flæsketorvet 13A (hvor ellers?!?) – 1711 København V og kan kontaktes via telefon: 3393 5045 eller man kan booke via dinnerbooking.

Læs mere om historien bag stedet og deres aktuelle menu på deres hjemmeside her: Nose2tail.dk

En tanke om “Svine god mad hos Nose2tail i Kødbyen?”

Skriv et svar
  1. […] Read the original post: Svine god mad hos Nose2tail i Kødbyen? […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.