Chili con carne, version 2.1


Det første indlæg længe…
Puha, “hårdt” at skulle i gang igen, men har savnet at skrive og rode i køkkenet og rent faktisk dokumentere nogle af de ting der sker der.
Så hvad kunne være bedre at prøve at forbedre min chili con carne opskrift. Og villige test personer fandt jeg hurtigt…
Nedenstående er resultatet af nogle timer i køkkenet og det var vist en succes.
Det blev serveret med rigelige mængde Patrone shots. Mums…

Nok til 8 personer.

Ingredienser
1500 g. oksetykkam / okseinderlår eller noget i den dur
2 ds. cherry tomater
2 ds. kidneybønner uden væde
2 ds. baked beans i tomatsovs, med væde
1 frisk Habanero chili med kerner
½ frisk Habanero chili uden kerner
2 stk. røde snack pebre
1 orange/gul peber
2 store løg
5 fed hvidløg
5 gulerødder
50 cl. Blue Mountain Stout fra Gourmetbryggeriet
4 dl. vand
2 boullion terninger
Saften af 1 lime
1 spsk. Worcestershire sauce
40 g. mørk chokolade. Mindst 80%
1½ spsk. oregano
2 spsk. puddersukker
1 tsk. kanel
4 tsk. sød paprika
½ knust stjerneanis
3-4 lauerbærblade
Røget salt
Peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde
Oksekødet afpudses og “affaldet” gemmes.
Kødet skæres i tern der ikke er mere end maks 2×2 cm.
Løget hakkes groft sammen med hvidløget.
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver på maks. 1 cm.
Chilierne (evt. med kerner)skæres i små stykker og pebrene skæres i store stykker.
De tørre krydderier smadres i en stor morter

Kødet svitses hårdt af flere om gange i olien og tages op undervejs.
Til sidste svitses “affaldet” og afgiver derved ekstra smag og fedt til retten.

Når alt kødet er svitset, og affaldet smidt væk, så smides løg, hvidløg, chilier, lauerbær og gulerødder i gryden svitses af.
Chokoladen, krydderiblandingen og våde ingredienser tilsættes.
Hold lidt igen med limesaft og Worcestershire sauce. Brug kun halvdelen her og smag til med det til sidst.

Kødet kommes tilbage i gryden og der krydres evt lidt med salt og peber.
Retten småsimrer i 2 timer.
Bønnerne kommes i og der varmes igennem i små 20 min.
Der smages til med limesaft og Worcestershire sauce.

Serveres med tortellias, iskolde Corona, Sol eller andre læskende øl, tequilla shots og et par klatter creme fraiche.

This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Chili con carne, version 2.1

  1. vila says:

    Lyder lækkert med chokolade i, det må jeg prøve. Tak for inspirationen.
    Her er min bedste opskrift på Chili con carne: http://www.madopskrifter.info/st%C3%A6rk-mexikansk-chili-con-carne/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *