Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/2mass.dk/madorglet.dk/wp/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167
Man tager en alligator – eller en leguan af passende størrelse (2006) – Madorglet

Man tager en alligator – eller en leguan af passende størrelse (2006)

Bogen er godt nok ikke helt ny, men jeg fik den her forleden af min chef, så for mig er den ny 🙂 og synes at flere burde købe den bog, så derfor synes jeg den fortjener en lille anmeldelse.

“Flå kamelen (det er et mareridt, at få skindet forbi puklen), lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekernerne, mandler og pistacienødder til de er gyldne. Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen. Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris. Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar når den er mørkebrun. Læg de resterende ris på et stort (dette kan ikke understreges nok) fad og placer kamelen på fadet. Dekorer med hårdkogte æg og nødder og inviter 100 af din nærmeste familie og venner.”
Citat fra http://www.arkaisk.dk/kogebog3.htm

Ovenstående er blot et eksempel på en af utallige, mere eller mindre, ubrugelige opskrifter.
Men lad dig ikke narre af det. Ubrugelige må endelig ikke forstås negativt. Det skal forstås på den måde, at chancen for man nogen siden lige kommer til at stå og lave fx. fyldt kamel til 100 personer er formentlig ganske lille. Der findes også opskrifter på flagermus i kokosmælk, egern i cornflakes, stegt bæverhale, kogt vandmand og andre opskrifter af den slags. Alle skrevet med et glimt i øjet.
Bogen er derfor en fornøjelse at læse, fra ende til anden, og den er fyldt med spøjse billeder, små rejse anekdoter, sjove indslag i opskrifterne, og den gav i hvert fald mig lyst til at komme ud og høre et foredrag med Jesper. Det må være en ganske underholdende oplevelse.

Jeg tøver derfor ikke med at anbefale jer at købe bogen hvis i skulle støde på den. Også selvom chancen for man får testet nogle af opskrifterne rent faktisk er forsvindende lille.
Derfor der ryger 2 glade maver fra den samlede karakter.
Om den går under kategorien mandelgave eller toiletlæsning eller noget helt tredje, det skal jeg være op til den enkelte at beslutte. Underholdende er den i hvertfald.

8 ud af 10 glade maver.

Man tager en alligator – eller en leguan af passende størrelse, skrevet af Jesper Kurt-Nielsen.
Udgivet november 2006. 144 sider. ISBN 87-7695-035-2.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.