Estragon / Dijon sovs

Uha, første indlæg i meeeeeeget lang tid. Kan jeg mon stadig finde ud af admin systemet (der forøvrigt skal opdateres vist) :-O
Hmm, det går vist.
Næste problem, hvad skal der så skrives i det første indlæg.
Jo kære læser, en sovs, det er da der mangler, er det ik? Det er jo grill tid (siger de i forskellige fødevare reklamer) og hvad er bedre en en sovs der er nemt at tilbrede på komfuret, og sikkert også på grillen, hvis man er til den slags tryllerier.

Here it goes…

Denne sovs har jeg fået i forskellige udgaver rundt omkring, blandt andet hos Gabriella, men har aldrig fået nogen opskrift på den som sådan, så derfor har jeg smagt mig frem, gættet, testet og kommet frem til nedenstående udgave der behager mine slidte smagsløg ganske meget. Den passer ganske fint til lyst kød og pasta retter.

Ingredienser
1 løg, hakket meget fint
5 dl. creme fraiche 18%
1-2 spsk. Dijon sennep (smag dig frem, ikke sikkert dine smagsløg er som mine jo)
1 kyllingebouillon terning
2-3 spsk. tørret estragon eller 1 stor dusk frisk
1 spsk. smør
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Løget hakkes fint og svitses klare i en gryde i smøret.
Herefter tilsættes resten af ingredienserne, undtagen Dijonsennepen.
Bruger du frisk estragon, så skal bladene fjernes fra stilken og de hakkes fint.
Bruger du tørret estragon, så åbner du bare posen og hælder den rette mængde i sovsen.
Sovsen piskes igennem og varmes godt op. Bare sørg for den ikke koger, det er ikke nødvendigt.
Smag til med salt, peber og Dijonsennep.

Er der noget stegesky tilbage fra det kød man skal bruge sovsen til, så kan det også snildt tilføjes, men så skal man måske jævne sovsen lidt til sidst.

This entry was posted in Dressinger og sovse and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *