Slagterbolcher / flæskesvær

Ingredienser
Svinehud
1-2 liter vand
Salt
Peber
3-4 lauerbærblade
10-15 nelliker

Fremgangsmåde
Man tager en bunke svinehud skåret i 4-5 mm. brede strimler med den mængde fedt man nu har lyst til under huden. Og bare rolig, det skal nok blive super sprødt det hele.

De droppes i en gryde med 1-2 liter (alt efter mængden af svinehud) spilkogende vand tilsat 4-8 spsk. groft salt, 3-4 stk. lauerbærblade og 10-15 nelliker.

Huden koges i 15-20 min. indtil huden er gennemsigtig.

Hudstrimlerne tages op og de lægges til afdrypning og duppes tørre med lidt køkkenrulle.

Dernæst smides de op i et fad, og lægges i et lag. Der drysses med groft salt og lidt peber.

Fadet sættes i ovenen ved 200 grader varmluft i små 20-25 min.

Husk at holde godt øje de sidste 10 min så de ikke bliver for brune.

Efter endt stegning, så tages de ud og lægges på fedtsugende papir og drysse med groft salt.

Bon appetit!!!

En tanke om “Slagterbolcher / flæskesvær”

Skriv et svar
  1. Lyder super læææækkert

Skriv et svar