Danske andepatter på panden

4 personer.

Ingredienser
4 stk. danske andebryster a 265 g.
2 små æbler
1 tsk. tørret timian
10 svesker
Et skvat hvidvinseddike
2 dl. tør rødvin
3 spsk. Oscars andebouillon
2,25 dl. piskefløde
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Andebrysterne afpudses for overflødigt fedt og hinder.
De brunes på panden i riiiigeligt med smør på skindsiden i ca. 12 min.
Krydres med peber, vendes og lidt æble, svesker og timian smides på panden.
Efter ca. 20 min. tages brysterne fra panden, drysses med lidt salt og lægges på en tallerken og dækkes med folie i 10 min.
Panden tilsættes et lille skvat hvidvins eddike og et par dl. kraftig rødvin samt Oscar andebouillon. Lidt vand eller kartoffelvand tilsættes og der gives et opkog.
Sovsen presses igennem en sigte og får endnu et opkog mens der tilsættes piskefløde og lidt kulør.

Serveres med brune kartofler og rødkål.

Skriv et svar