Prale Boller

Prale Boller er i virkeligheden ganske almindelige, koldhævede boller, og siden de nu i et stykke tid har vakt jubel i nær og fjern, vil jeg dele den store og MEGET nemme hemmelighed med jer.

Ingredienser (ca. 20 boller)
1 liter koldt vand
1 kvart pakke gær
2 spsk. honning
2 spsk. salt
500 g havregryn
600 g hvedemel

Fremgangsmåde
Vandet hældes i en skål – Det kommer som en overraskelse ikke? 😉
Tilsæt gær, honning og salt, og rør det ud til saltet holder op med at knase.
Hæld havregryn i skålen og rør rundt.
Hæld melet i og rør lidt mere. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød.

Nu skal dejen i et par skåle og stilles sølvpapiroverdækket i køleskabet. Ja, jeg siger “et par”, som i 2 skåle. Det er min oplevelse, at dejen hæver bedre, hvis den deles i 2 og skålene ikke fyldes mere end halvt op. Bare for at undgå evt. “overraskelser” med dej i køleskabet… ikke at jeg taler af erfaring… *host*.
Dejen skal hæve i MINDST 8 timer, men kan holde sig op til 5 døgn.

Når det er bagetid forvarmes ovnen til 200 grader. Dejen klattes på bagepapir ved hjælp af 2 skeer. Og nu ikke noget med at røre i dejen nu, der skal KUN tages klatter op.!

Bag bollerne i 25 min.

Der kan tilsættes lidt kerner, revet gulerod, andet sjov og spas og man kan også sagtens halvere opskriften. Enjoy.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.