Prale Boller

Prale Boller er i virkeligheden ganske almindelige, koldhævede boller, og siden de nu i et stykke tid har vakt jubel i nær og fjern, vil jeg dele den store og MEGET nemme hemmelighed med jer.

Ingredienser (ca. 20 boller)
1 liter koldt vand
1 kvart pakke gær
2 spsk. honning
2 spsk. salt
500 g havregryn
600 g hvedemel

Fremgangsmåde
Vandet hældes i en skål – Det kommer som en overraskelse ikke? 😉
Tilsæt gær, honning og salt, og rør det ud til saltet holder op med at knase.
Hæld havregryn i skålen og rør rundt.
Hæld melet i og rør lidt mere. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød.

Nu skal dejen i et par skåle og stilles sølvpapiroverdækket i køleskabet. Ja, jeg siger “et par”, som i 2 skåle. Det er min oplevelse, at dejen hæver bedre, hvis den deles i 2 og skålene ikke fyldes mere end halvt op. Bare for at undgå evt. “overraskelser” med dej i køleskabet… ikke at jeg taler af erfaring… *host*.
Dejen skal hæve i MINDST 8 timer, men kan holde sig op til 5 døgn.

Når det er bagetid forvarmes ovnen til 200 grader. Dejen klattes på bagepapir ved hjælp af 2 skeer. Og nu ikke noget med at røre i dejen nu, der skal KUN tages klatter op.!

Bag bollerne i 25 min.

Der kan tilsættes lidt kerner, revet gulerod, andet sjov og spas og man kan også sagtens halvere opskriften. Enjoy.

Skriv et svar