Kylling i rødvin

4 personer.

Ingredienser
4 kyllingefileter i strimler (ca. 500 g.)
300 g. gulerødder i 1 cm. tykke skiver
4 løg i både (ca. 200 g.)
2 store fed hvidløg
2 røde peberfrugter i kvarte ringe (ca. 200 g.)
3 dl. tør rødvin
2½ dl. hønseboullion
200 g. flødeost naturel
1½ spsk. paprika
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
25 g. smør eller olie til stegning
Lidt Maizena til at jævne med.

Fremgangsmåde
Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande.
Del kødet i 2 portioner og brun hver portion ca. 2 min. ved kraftig varme.
Tag kødet op og lad det hvile tildækket, mens resten af retten tilberedes.

Svits gulerødder, løg og hvidløg i panden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
Tilsæt peberfrugt og svits i yderligere ca. 5 min.
Tilsæt rødvin, vand, flødeost og krydderier.
Lad saucen koge ved svag varme i ca. 10 min.
Tilsæt kyllinge stykkerne. Lad retten koge ca. 5 min. eller til kødet er varmt. Retten smages til med salt og peber og jævnes med lidt Maizena.

Serveres med kartoffelmos eller ris.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.