Stifado

4 personer.

Ingredienser
500 g oksekød i ca. 2 x 2 cm. tern
½ dl. olivenolie
200 g. perleløg
2 store fed hvidløg, knust
70 g. koncentreret tomatpure
2½ dl. tør rødvin
1 tsk. stødt kanel
3 stk. tørret nelliker
2 stk. laurbærblad
2½ dl. okseboullion
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Brun kødet i halvdelen af olien i en tykbundet gryde og tag derefter kødet op.
Svits så perleløgene sammen med hvidløget i resten af olien.
Put kødet tilbage i gryden når løgene har fået farve.
Hæld resten af ingredienserne i gryden, rør rundt, og lad retten småsimre i omkring 2 timer, eller indtil kødet er mørt.

Check en gang imellem om væsken er ved at være kogt væk, og tilsæt så evt. ekstra boullion.

BEMÆRK, saucen SKAL være meget tyk.

Til sidst fjernes lauerbærbladet og retten serveres med ovnbagte kartoffelbåde. 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.