Marcipankage med chokolademousse

Antal personer: 8-10

Ingredienser
Marcipanbund

400 g marcipan
4 æg
4 spsk. kakao
Fintrevet skal af 3 mandariner eller 1 appensin, usprøjtet
Springform (24 cm i diameter)

Chokolademousse
300 g mørk chokolade
4 æggeblommer, pasteuriserede
5 dl piskefløde

Pynt
Evt. friske hindbær
Mørk chokolade
Evt. vanilie is
Evt. mandarin/appensin/vanilie sirup

Fremgangsmåde
Marcipanbund: Tænd ovnen på 175°. Smør springformen. Riv marcipanen på den fine side af rivejernet – det går nemmest, hvis marcipanen er kold. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt kakao og appelsinskal.

Hæld dejen i springformen, og bag den i ca. 20 minutter. Lad den køle af i formen.

Chokolademousse: Smelt chokoladen i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen, og lad chokoladen køle lidt af.

Rør æggeblommerne i chokoladen lidt ad gangen.

Pisk fløden til let skum, og vend først halvdelen i chokolademassen. Vend så resten af flødeskummet i.

Fordel chokolademoussen oven på den afkølede kagebund. Dæk kagen med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

Servering: Tag kagen ud af fryseren, ca. 30 minutter før den skal serveres. Pynt evt. med friske bær, og høvl mørk chokolade over.

Kilde: Magasinetmad.dk dog modificeret af Madorglet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.