Mørbradgryde

6 personer.

Ingredienser
2 svinemørbrader.
450 g. cocktailpølser.
500 g. champignon.
140 g. koncentreret tomatpure.
½ liter svinebouillon.
½ liter piskefløde.
Salt & peber.
Mel til jævning.
Lidt smør.

Fremgangsmåde
Begge svinemørbrad afpudses og skæres i tern.
Champignonerne renses og skylles.
De skæres i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen.

Smelt smøret i gryden, og svits kødet ved højeste varme.
Drys med salt og peber.
Når kødet er svitset, tilsættes champignonerne.
Svits kød og champignon i cirka fem minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt tomatpureen, og rør den sammen med kød og champignon.
Tilsæt bouillonen, og rør godt rundt i gryden.
Når bouillonen har kogt, skrues ned til laveste varme.
Tilsæt cocktailpølserne, og rør retten sammen.
Hæld fløden i gryden, og lad retten stå og simre i mindst en time.
Rør rundt i gryden en gang imellem.

Inden servering bringes retten i kog under jævnlig omrøring.
Jævn saucen, og smag til med salt og peber.

Server retten med ris og flutes.

Skriv et svar