Mørbradgryde

6 personer.

Ingredienser
2 svinemørbrader.
450 g. cocktailpølser.
500 g. champignon.
140 g. koncentreret tomatpure.
½ liter svinebouillon.
½ liter piskefløde.
Salt & peber.
Mel til jævning.
Lidt smør.

Fremgangsmåde
Begge svinemørbrad afpudses og skæres i tern.
Champignonerne renses og skylles.
De skæres i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen.

Smelt smøret i gryden, og svits kødet ved højeste varme.
Drys med salt og peber.
Når kødet er svitset, tilsættes champignonerne.
Svits kød og champignon i cirka fem minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt tomatpureen, og rør den sammen med kød og champignon.
Tilsæt bouillonen, og rør godt rundt i gryden.
Når bouillonen har kogt, skrues ned til laveste varme.
Tilsæt cocktailpølserne, og rør retten sammen.
Hæld fløden i gryden, og lad retten stå og simre i mindst en time.
Rør rundt i gryden en gang imellem.

Inden servering bringes retten i kog under jævnlig omrøring.
Jævn saucen, og smag til med salt og peber.

Server retten med ris og flutes.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.