Thaicurry kylling

4 personer.

Ingredienser
Salt
3 spsk. sojasauce
1 citron (økologisk)
1 løg (lille)
2 fed hvidløg
1 knsp. sukker
Lidt oliven olie
4 kyllingebrystfilet (godt 150 g. hver)
2 spsk, rødcurrypaste
1 dåse kokosmælk
1 stk. ingefær, frisk

Fremgangsmåde
Ingefær, løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Riv citronen, pres saften. Rør det hele sammen med currypaste.

Kyllingebrystfileterne skæres i 1 cm. brede strimler. Varm smørret op i en stor pande eller i en wok. Kom kyllingestrimlerne i, steg dem ved kraftig varme på alle sider og tag dem op igen.

Hæld fedtet fra, bortset fra en ganske lille smule. Hæld sojasauce i, lad det koge op et øjeblik og skrab stegerester væk fra panden. Løft lidt op i det tykke lag “skind” ovenpå kokosmælken, rør halvdelen af mælken i og gem resten til senere.

Nu skal currypasten også røres i. Lad det snurre ved svag varme i 1-2 minutter – og husk at røre. Krydr med 1 knsp. sukker og hæld kokosmælken i lidt efter lidt. Bland citronsaften i. Til allersidst tilsættes den sidste sjat kokosmælk. Så kommes kyllingekødet endnu en gang på panden. Krydr med salt og lad det blive rigtig varmt.

Serveres med ris.

Skriv et svar