Chili con carne med oksefilet

Nok til 5 personer vi jeg tro.

Ingredienser
800 g. oksefilet
1 ds. hakkede flåede tomater
1 ds. kidneybønner uden væde
2 ds. baked beans i tomatsovs, med væde
10 cm. frisk rød thai chili med kerner, styrke mild
10 cm. frisk grøn thai chili uden kerner, styrke mild
2 stk. røde snack pebre
2 løg
2 fed hvidløg
33 cl. porter
1 spsk. usødet kakao
Salt
Peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde
Oksefileten “hakkes” groft med en stor kniv i tern der ikke er mere end 4×4 mm.
Løget hakkes groft sammen med hvidløget.
Chilierne og de røde pebre hakkes også groft.
Kødet svitses hårdt af flere om gange og tages op undervejs.
Når alt kødet er svitset, så smides alle grøntsagerne i gryden og svitses af.
Når løgene er blevet blanke kommes kødet tilbage i gryden og en Porter tilsættes sammen med salt, peber og kakao.
Retten småsimrer i 15 min. og alle bønnerne kommes ved.
Retten småsimrer vidre i 15-20 min. og kan evt. jævnes lidt inden servering, men creme fraichen jævner dog retten når den bliver serveret og udrørt i retten.

Serveres med naan brød, Carls Porter og et par klatter creme fraiche ved serveringen.

En tanke om “Chili con carne med oksefilet”

Skriv et svar
  1. […] på denne aftens chili con carne er den samme som denne, stort set, dog er der brugt hakket oksekød i stedet for oksefilet og så er der brugt 50 cl. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.