Shepherd’s pie

5-6 personer.

Ingredienser
1,2 kg. hakket oksekød
4 løg
100 g. smør
6 fed hvidløg
3 stk. gulerødder
4,4 dl. Guiness
2 dl. vand
2 dåser koncentreret tomatpuré a 70 g.
5 spsk. Worchestershiresovs
4 spsk. rødvinseddike
2 stk. oksebouillonterninger
Salt
Peber
Cayennepeber efter behov (ca. 1 spsk.)
3 spsk. timian

Endvidere
2 kg. kartofler
Ca. 2 dl. mælk
75 g. smør
Salt
Peber
150 g. reven cheddar ost
Lidt reven muskatnød
Lidt rasp til at drysse øverst på kartoffelmosen

Fremgangsmåde
Pil og hak løgene og hvidløgene, og skræl og riv gulerødderne groft.
Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri.
Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med.
Tilsæt øl, vand, bouillonterninger, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt cayennepeber, gulerødder og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min.

Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i vand med en klat smør og salt i.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne og pisk mælk og smør i.
Smag til med salt, peber og muskat.
Tilsæt reven ost.
Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen og drys med lidt rasp.
Stil fadet midt i ovnen 45-50 min., ved 200 grader til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.