Pizzadej

Dejen kan gemmes i ca. 2 dage i køleskabet eller den kan fryses og gemmes i ca. 2 måneder. Denne opskrift er til 2 bunde på ca. 23 cm.

Ingredienser
30 g. gær
4 spsk. lunkent vand ca. 40 grader
1 1/2 spsk. olivenolie
1 1/4 dl. koldt vand
ca 265 gram. hvedemel + mel til æltning
3/4 tsk. salt

Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand til vandet har en cremet konsistens.
Lad væsken hvile i ca. 10 minutter.
Rør olivenolien og det kolde vand i sammen med salt og ca 1/4 af melet.
Bliv ved med at røre til massen er helt jævn.
Rør resten af melet i indtil dejen ikke klistrer mere.

Del dejen i 2 portioner og lav 2 boller.
De sættes til hævning i ca. 1 time.
Hvis dejen skal bruges med det samme hæver de under et fugtigt klæde på køkkenbordet.
Ellers lægges de i et lille fad dækket med et fugtigt viskestykke over i køleskabet.

Tages ud 15 minutter før brug fra køleskab.
Hvis de skal fryses drysses de med mel og lægges i fryseposer og nedfryses.

Ved brug fra fryseren
Den frosne dej lægges i en skål og pensles med olie.
Den dækkes med film og tør op, enten et døgn i køleskab eller 2 timer ved stuetemperatur.
Den optøedede dej skal være opsvulmet og blød at røre ved.

Dejen er nu klar til at blive rullet ud til pizzabunde og blive dækket med fyld.

Kilde: Lechef.dk – dog rettet og modificeret af Madorglet.

2 tanker om “Pizzadej

Skriv et svar
  1. […] Skip to content Skip to content HjemInfoFaste skribenterOpskriftindeksBaggrundsbilleder ← Pizzadej […]

  2. […] en gang pizzadej fra fryseren blev optøet og rullet godt ud. Den sidste rest hjemmelavet tomatsauce blev smidt på og der blev […]

Skriv et svar