Brunsviger

Ingredienser
500 g. brun farin
4 dl. lunkent vand
1 dl. smeltet smør/steg & bag/flydende magarine
250 g. smør
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
50 g. gær
Hvedemel nok til en god smidig dej

Fremgangsmåde
Dejen
Lunkent vand, smeltet smør, den smuldrede gær, salt, kardemomme, sukker og æg røres sammen og så meget mel æltes i at dejen bliver god og smidig.
Den skal æltes til den ikke længere klistrer på fingrene.
Herefter skal dejen hæve et lunt sted i ca. 25 min.

Guffet, det tørre
250 g. brun farin blandes sammen med 1 spsk. sukker og 1 spsk. mel.

Guffet, det våde
250 g. brun farin røres sammen med 250 g. smør og 1 dl. varmt vand
Det kan evt. hjælpes lidt på vej ved at smelte det samme i en gryde, men husk så at afkøle massen godt inden den skal lægges på dejen.

Når dejen har hævet skal den æltes grundigt længe og rulles ud så den passer til bradepanden.
Læg bagepapir i bradepanden så det når godt op over kanterne.
Dejen lægges i og det flydende guf hældes ud over og fordeles jævnt.
Nu skal det tørre guf strøes ud over hele brunsvigeren.
Til sidst skal du lave en masse dybe huller i dejen med klør fem så sukkeret kan ryge der ned og hygge sig.

Brunsvigeren hæver igen, i ca. 20 min., hvorefter den bages i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min.

Kilde: smedning.dk men rettet og tilsmagt af madorglet.

En tanke om “Brunsviger”

Skriv et svar
  1. […] var faktisk så sulten, selvom jeg har fået rigeligt med hjemmelavet brunsviger i dag, bagt efter opskriften her på siden at jeg helt glemte at tage billede af den færdige mad, så nedenstående billede er […]

Skriv et svar