Ingredienser, dej
225 g mel
100 g sukker
3 tsk. bagepulver
1 stk. æg
150 g smør
Lidt vaniliesukker (ca. 1 tsk. eller efter smag)
Lidt syltetøj. Det kan være jordbær, hindbær eller hvad man nu har.
Ingredienser, strøssel
100 g sukker
1½ dl. havregryn
50 g smør
Fremgangsmåde
Kagen
Melet blandes med 100 g. sukker, lidt vaniliesukker (ca. 1 tsk. eller efter smag), bagepulveret, ægget og 150 g. smør der hakkes heri. Dejen æltes sammen og rulles ud eller trykkes ud i en smurt lille bradepande ved hjælp af fingrene som en bund.
Herover smøres syltetøj, ca. 200 g.
Topping.
50 g. smør smeltes i en gryde og tages fra varmen. Heri blandes havregryn og de 100 g. sukker. Massen fordeles over syltetøjet og kagen bages på nederste rille på en rist ved 225° i 20 minutter.
Kilde: Alle mulige steder på nettet, denne er dog rettet til og smagt til af Madorglet
Mål på bradpanden?
Hej Lene
Den jeg har er en lille bradepande på 20×30 cm 🙂
Mvh. Thomas