Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/2mass.dk/madorglet.dk/wp/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167
Norsk strøssels kage – Madorglet

Norsk strøssels kage

Ingredienser, dej
225 g mel
100 g sukker
3 tsk. bagepulver
1 stk. æg
150 g smør
Lidt vaniliesukker (ca. 1 tsk. eller efter smag)
Lidt syltetøj. Det kan være jordbær, hindbær eller hvad man nu har.

Ingredienser, strøssel
100 g sukker
1½ dl. havregryn
50 g smør

Fremgangsmåde
Kagen
Melet blandes med 100 g. sukker, lidt vaniliesukker (ca. 1 tsk. eller efter smag), bagepulveret, ægget og 150 g. smør der hakkes heri. Dejen æltes sammen og rulles ud eller trykkes ud i en smurt lille bradepande ved hjælp af fingrene som en bund.
Herover smøres syltetøj, ca. 200 g.

Topping.
50 g. smør smeltes i en gryde og tages fra varmen. Heri blandes havregryn og de 100 g. sukker. Massen fordeles over syltetøjet og kagen bages på nederste rille på en rist ved 225° i 20 minutter.

Kilde: Alle mulige steder på nettet, denne er dog rettet til og smagt til af Madorglet

2 tanker om “Norsk strøssels kage

Skriv et svar
  1. Lene Larsen|

    Mål på bradpanden?

    1. Hej Lene

      Den jeg har er en lille bradepande på 20×30 cm 🙂

      Mvh. Thomas

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.