Bønnesalat med Bacon

Det er Bacon-goodness blandet med sprøde grønne bønner. En klassiker der især gør sig godt som tilbehør til…. alt 😀 Der er jo Bacon i.

Ingredienser (4 pers.)
350 g. frosne grønne bønner
150 g. bacon
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 dl. piskefløde
1 tsk. dijon sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde
Bacon skæres i små stykker og ristes på en pande uden fedstof. Når Bacon er færdig, lægges den over på en tallerken, der (for de fedtforskrækkede) evt. er dækket af et stykke køkkenrulle.
Bønnerne steges nu i resten af Baconfedtet på den varme pande til de er tøet og har taget en smule farve. Derefter hældes de i en skål.
På samme pande som før koges piskefløden ind til sirup-konsistens og der tilsættes finhakket rødløg, hakket/knust hvidløg, dijon sennep, salt og peber. Rist det igennem et minuts tid, så rødløg og hvidløg får en chance for at give smag til fløden.
Den varme flødedressing fordeles over bønnerne og Baconen drysses over. Eller omvendt? Man må helt selv bestemme denne del af fremstillingen.

Det er så nu, der er plads til kreativitet. Vælt alle herlighederne rundt i skålen, eller server salaten så den dekorative og uundværlige Bacon rigtig kommer til sin ret.
Valget burde være åbenlyst! Bacon frem for alt 😉

En tanke om “Bønnesalat med Bacon”

Skriv et svar
  1. […] af en pænt entre cote , den falske bearnaise, rodfrugter med honning og hvidvinseddike og en god bønnesalat. Til dessert fik vi en god lagkage som jeg fik testet af for første gang. Det var en succes skulle […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.